Zgjedhja një kombinim efektiv Website Colour

Zgjedhja një kombinim efektiv Website Colour
nga Paul Coulter

Një skemë ngjyra kënaqshëm mund të bëjnë ose të thyejnë faqen tuaj te internetit. Pas te gjithave, në reklamat, Llogaritë ngjyra për 60% e pranimit Reklama ose refuzim. prandaj, ngjyra luan një rol të rëndësishëm në përcaktimin nëse një klient potencial do të zgjedhin për të kryer biznes me firma juaj. Një projektuesi web duhet të sigurojë që të gjitha ngjyrat faqen tuaj te punojnë në harmoni, duke i mbajtur identitetin e klientit në përputhje me përpjekjet e tjera të marketingut.

Rregullat e shpejta e Thumb

– rrinë në 3 te 5 ngjyra kur planifikon një faqe interneti

– Kur në dyshim, përdorur të bardhë për ngjyrën e sfondit, dhe e zezë për ngjyrën tekst

Përdorimi i kompanisë suaj Logo Colours

Nëse kompania juaj tashmë ka një logo projektuar nga një profesionist – i madh! Kjo është pika më e mirë fillestare për të zgjedhur kombinimin e faqen tuaj te internetit me ngjyra. Ju mund të zgjidhni të përdorni ngjyrat e saktë gjenden në logon tuaj, apo edhe të shtoni disa ngjyra kompliment. por, është e rëndësishme të mos humbur shumë larg nga skemë ngjyra logon tuaj në mënyrë që të mbani identitetin e kompanisë suaj në përputhje.

Colour Përcakton Mood

Ngjyrat e faqen tuaj te internetit janë të rëndësishme sepse ato mund të nxjerrë emocione të ndryshme nga vizitorët tuaj. Ngjyrat mund të na bëjnë të lumtur, i ngacmuar, zemëruar apo i trishtuar. Më poshtë është një listë e ngjyrave bashku me disponimi përkatëse të cilat ata ndjell:

Warm Colors

i kuq: agresion, pasion, forcë, vitalitet

rozë: feminitet, pafajësi, butësi, shëndetësor

portokall: argëtim, cheeriness, bollëk të ngrohtë

E verdhe: menduarit pozitiv, kohë e mirë, frikë

cool Colors

e gjelbër: qetësi, shëndetësor, freski

blu: autoritet, dinjitet, Siguri, besnikëri

vjollcë: ndërlikim, natyrë shpirtërore, Shtrenjta, anëtar i familjes mbretërore, mister

Neutral Colors

bojë kafe: dobi, earthiness, woodiness, pasuri delikate

e bardhë: pastërti, vërtetësia, të qenit bashkëkohore dhe të rafinuar

gri: somberness, autoritet, praktike, mentaliteti korporatave

e zezë: seriozitet, dallueshmëria, guxim, të qenit klasike

Zgjedhja e një skemë ngjyra

Pasi ju e kuptoni ngjyrat dhe konotacionet e tyre, hapi tjetër është për të zgjedhur një skemë ngjyra për faqen tuaj te internetit. Më poshtë është lista e llojeve të ndryshme të kombinime me ngjyra:

Kombinime njëngjyrësh ngjyra përdorni një ngjyrë të vetme. Dallimet në butësi e ngjyra e zgjedhur mund të përdoret për të krijuar ndjenjën e ngjyra të ndryshme. ngjyra njëngjyrësh shkojnë mirë së bashku, duke prodhuar një efekt qetësues, dhe janë shumë të lehtë në sy. Pengesë megjithatë, eshte ajo, ajo mund të jetë e vështirë për të nxjerrë në pah elementet më të rëndësishme në faqen tuaj.

skemat analoge ngjyra përdorin ngjyra që janë të lidhura, por jo identik, për të krijuar kombinime vizualisht tërheqëse. Zgjedhja e këtij lloji të skemës së ngjyrave kryhet nga picking ngjyra që janë të afërt me njëri-tjetrin në timon ngjyra. Për shembull, një përzgjedhje e dëshpëruar dhe purples, ose Reds dhe portokall do të bëjë një kombinim të mirë analoge. Një ngjyrë duhet të jetë zgjedhur si ngjyra dominuese, ndërsa të tjerët janë përdorur si thekse.

Plotësues (ose të kundërta) skemat ngjyra janë të përbërë nga 2 Ngjyrat që janë përballë njëri-tjetrit në timon ngjyra. Ky kombinim është më tërheqës kur një të ngrohtë dhe një ngjyrë e ftohtë janë përdorur. Për shembull, e kuqe me punë të gjelbër ose blu dhe ngjyra të kundërta. Duke përdorur një ngjyrë për sfondin tuaj, dhe ngjyra e saj plotësuese për të nxjerrë në pah elementet kryesore do të ju jap dominimin ngjyrave dhe kontrast ngjyra. Një fjalë e kujdes: është e vështirë për syri i njeriut të përqëndrohet në ngjyra të kundërta në të njëjtën kohë. prandaj, ajo është e mirë për të shmangur përdorimin e kontraste të forta për të sfondit dhe tekst ngjyra.

Paul Coulter zotëron dhe vepron një porosi web design kompani në Windsor, Ontario, Kanadë. Nëse ju do të donte për të lexuar artikuj më shumë web design ose kontaktoni Paul, vizitoni faqen e internetit biznesi i tij e: Kosto efektive Web Design, Windsor ON [http://www.cost-effective-design.com/services.html]

Neni Burimi: http://EzineArticles.com/?Eksperti = Paul_Coulter

http://EzineArticles.com/?Zgjedhja-Një-efektive-Website-Ngjyra-Kombinim&id = 205343

Author: Egg Stafi

Egg= (Technology + Internet +Open Source + Linux ) x (News + Reviews + Intelligence)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *